10 THINGS YOUR LASH STYLIST WANT YOU TO KNOW

Bijgewerkt: 6 mrt 2018

Wimper extensions zijn de perfecte hulpjes om je wimpers in één keer lang en vol te laten worden. Ideaal als je over een paar dagen je trouwdag viert, of je op een andere gelegenheid net even die indrukwekkende oogopslag ‘nodig’ hebt. Maar ook voor het dagelijkse leven is het voor de beauty liefhebbers een must! Als je echter voor extensions kiest, is het handig om te weten dat het onderhoud vraagt. De wimpers moeten regelmatig opgevuld worden. Daarnaast kun je ook niet zomaar stoppen met wimperextensions.

Dit zijn 10 dingen die je wimper stylist wilt dat je weet.


1) Niet iedereen heeft dezelfde wimpers

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten wimperextensions, en niet iedereen kan iedere look goed hebben. Je hebt verschillende materialen maar ook verschillende dichtheden (80, 100 of 120 wimpers bijvoorbeeld). Daarnaast heb je verschillende lengten en verschillende soorten krul. Laat je adviseren door de wimper styliste en neem het advies aan. Misschien heb jij die super lange wimpers voor ogen, maar adviseert jouw specialiste een natuurlijke look omdat je wimpers vrij broos en breekbaar zijn. Anders breken je wimpers straks ineens af, dat wil je natuurlijk niet.2. Skip the cafeïne!

Cafeïne kan ervoor zorgen dat u onbewust uw ogen beweegt. Dit kan voor de wimper styliste erg vervelend zijn omdat wij elke extension één voor één (One-by-one) plaatsen en trillende wimpers werkt hier niet echt bij. Hierdoor kan het langer duren voordat wij de natuurlijke wimper hebben geïsoleerd (gescheiden van de andere wimpers), om de extension juist te plaatsen.3) Geef aan als je naar de wc moet!

Als je nodig naar het toilet moet, vertel mij dit dan alsjeblieft. Het is namelijk beter om een plaspauze te nemen dan dat je ligt te 'wiebelen' op het bed.

Het is de bedoeling dat je geniet van de tijd!4) Extensions zijn H2O-vriendelijk!

Met extensions heb je geen panda-ogen meer tijdens het zwemmen!

Het is een geweldige alternatief voor mascara, voor degene die van water genieten! Dus je hoeft niet meer aan de kant te zitten of je hoofd boven water houden omdat je bang bent dat die panda-ogen tevoorschijn komen.5) Cat-eye is niet voor iedereen

Cat eye styling maakt het oog eigenlijk als het waren langer, omdat de langste extensions aan de buitenkant zitten. Je natuurlijke wimpers moeten dit natuurlijk ook kunnen 'dragen'. Meestal adviseer ik een lengte die 2 mm langer is dan natuurlijke wimper. De wimpers van de buitenkant van je oog, groeien meestal korter, en zijn vaak niet in staat om de langere extension te ondersteunen.

Dus door op de buitenste wimpers meer gewicht te leggen van de lange extensions, zorgt vaak voor een hangend effect, wat niet geschikt is.

In plaats daarvan, vraag voor een styling waarbij de langste extensions in het midden van het oog zit.6) Clean those lashes.

Kom niet naar een afspraak met vieze, niet schoongemaakte wimpers. Maak voordat je naar een afspraak gaat, je wimpers goed schoon met de Cleansing Foam, die te bestellen is bij mij in de salon. Klik hier om de Cleansing Foam te bestellen.

Het reinigen van je wimpers echt van belang omdat vuil uit de lucht opvangen wordt door je wimpers en er ophopingen ontstaan van bacteriën en dode huidcellen. Hierdoor komt er een vet laagje rondom je wimpers en extensions waardoor de natuurlijke wimpers sneller uitvallen!

Door je wimpers voor elke afspraak schoon te maken, geeft dit mij meer tijd om wimpers te zetten en voor een beter eind-resultaat te gaan.

Stel je het op deze manier voor: wie gaat er naar de tandarts, zonder van ten voren z'n tanden te poetsen?7) Don't be shy.

Als wimperstylist, wil ik ervoor zorgen dat je de beste ervaring krijgt op het gebied van wimpers laten zetten. Als je tijdens de behandeling ongemak ondervindt, zoals bijvoorbeeld branden van het tape, of dat de eye-pad niet fijn zit, geef dit dan alsjeblieft aan, om irritatie aan de ogen te voorkomen. Niets is vervelender dan dat er een tapje niet helemaal fijn zit of een kriebeling aan je voet.8) Doe rustig aan na het zetten van wimper extensions.

ls de wimperextensions net geplaatst zijn, kun je even niet zoveel doen. De lijm tussen je wimperharen moet heel goed kunnen drogen, dus je mag eigenlijk niet zweten, je gezicht wassen, douchen, zwemmen en huilen. En bij voorkeur 48 uur lang.9) Wimper extensions hebben dagelijks onderhoud nodig.

Als je wimperextensions laat zetten, heb je vaak geen mascara en eyeliner meer nodig. De volume en dichtheid van de wimpers zijn dan vol genoeg. Je wimpers kunnen echter wel wat warrig worden tijdens het slapen. In plaats van ze ’s ochtends van mascara te voorzien, moet je ze nu dus borstelen met een droge mascaraborstel. Ook kunnen je wimpers door de war raken als het geregend heeft of er een sterke wind staat. Een klein kammetje of mascaraborsteltje in je tas is dus geen overbodige luxe.10) Wimper extensions verwijderen

Wimperextensions verwijderen gaat niet zomaar. Als je met wimper extensions wilt stoppen, raad ik je echt aan om dit door mij te laten doen. Ik heb hiervoor een speciale remover waar je de lijm van de extensions mee op kunt laten lossen.

Ik heb veel liever dat je aangeeft dat je ermee wilt stoppen, dan dat je ze er zelf vanaf haalt met bijvoorbeeld olie. Dit omdat je anders je eigen wimpers ontzettend beschadigd en zo nog veder van huis bent!


1 keer bekeken
openingstijden

* Ik werk alleen op afspraak

     

Maandag     : Gesloten

Dinsdag       : 09:00 - 21:00

Woensdag  : 09:00 - 21:00

Donderdag : 09:00 - 21:00

Vrijdag         : 09:00 - 17:30

Zaterdag      : 09:00 - 17:30

Zondag        : Gesloten

Adres: Rietveld 9

4241 EB ArkelZuid-Holland

06-18699113

CONTACTGEGEVENS
  • Pinterest - grijze cirkel
  • Instagram - grijze cirkel
  • Facebook - grijze cirkel

This website is made by Zonna de Pijper

2017 Lashes by Zonna | KvK: 70164320 | BTW: NL233427004B01

Privacyverklaring: Wij verwerken persoonsgegevens op grond van een gerechtvaardigd belang, namelijk een commercieel belang.

© 2017 Zonna de Pijper. Alle rechten voorbehouden