Wittere tanden met houtskool, werkt dit nu echt?

March 8, 2018

Eén van de nieuwste trends op cosmeticagebied, iets wat ik vaak voorbij zie komen op Instagram en Facebook, is tanden witter maken op natuurlijke wijze met houtskool. Zelf tanden bleken? De before & after plaatjes liegen er niet om. Maar hebben we hier te maken met Photoshop trucage of werkt dit zwarte poeder nu écht? Van het merk Charcoco ontving ik hun 100% natuurlijke Coconut Charcoal om het in levende lijve te ondervinden.

 

 

 

Leuk feitje: vroeger, toen tandpasta nog niet was uitgevonden, poetste men hun tanden met de as van koeienhoeven, verbrandde eierschalen, verpulverde botten en oesters, basten van bomen en… houtskoolpoeder. Het is een eeuwenoude methode om de tanden te reinigen die anno 2018 opnieuw wordt geïntroduceerd. Zo zie je maar weer, alles komt altijd weer terug in de mode.

 

 

Waarom houtskool? 

Maar wat maakt houtskool zo perfect voor het schoonmaken en witter maken van onze tanden? Het staat allereerst bekend om het verwijderen van tannine. Dit is een stofje dat onder andere wordt gevonden in thee, koffie en wijn. Precies de dranken die bekend staan om het verkleuren van je tandglazuur. Houtskoolpoeder verwijdert zachtjes scrubbend, op een natuurlijke wijze, deze door tannine veroorzaakte vlekken. Het is zo mild dat het elke dag gebruikt kan worden zonder de tanden te beschadigen.

 

Daarnaast heeft houtskool een onwijs groot absorberend vermogen, dat niet alleen vloeistoffen opneemt, maar ook (nare) geurtjes en gassen uit de lucht. Vanwege zijn immens grote absorptiekracht wordt houtskool dan ook ingezet in zuiverende filters. Als tandpoeder heeft het de functie om een slechte, stinkende adem te neutraliseren en de bacteriën te doden die hier verantwoordelijk voor zijn. Het verbetert je mondhygiëne en verlaagt PH waarde in de mond. Hierdoor vermindert de kans op gaatjes, tandvleesontsteking en zorgt voor een langdurig frisse adem.

 

Waarom Coconut Charcoal?

Coconut Charcoal van Charcoco is niet zomaar een ordinaire houtskool, maar houtskool gemaakt uit de hoogste kwaliteit biologische kokosnootschillen. Deze schillen worden onder de juiste omstandigheden verbrand tot een zuiver, dubbel gefilterd houtskoolpoeder van cosmetische kwaliteit. Een potje bevat 30 gram Coconut Charcoal, wat voldoende zou moeten zijn voor 150 poetsbeurten.

Afhankelijk van hoe vaak je het gebruikt kun je er zo’n 2 – 4 maanden mee doen.

 

Zo op papier is Coconut Charcoal dus de PERFECTE manier om je tanden op natuurlijke wijze witter te maken, maar hoe gaat dat in de praktijk? Ik was REUZE benieuwd om dit te testen, want ik merkte dat mijn tanden de laatste tijd wat geliger waren geworden dan normaal. Misschien omdat ik in de winter meer thee drink, of omdat ik nu ook koffie drink (Dolce Gusto Latte Macchiato Caramel, so good!). Hoe dan ook, ik merkte dat ze iets waren verkleurd en kon niet wachten om ze weer wat witter te maken.

 

Tanden bleken bij een kliniek is geen optie voor mij. Ik heb dat ooit eens gedaan (zo’n 10 jaar geleden) en mijn tanden deden VERSCHRIKKELIJK pijn na de behandeling, niet normaal. Ze waren de weken erna erg gevoelig en elke keer als ik iets kouds, warms of zoet at of dronk, schoot er een pijnscheut door mijn gebit. Bovendien liep de wittere kleur van mijn gebit al na een half jaar terug naar zijn oorspronkelijke kleur, dus ik heb me heel hard afgevraagd waarvoor ik deze helse behandeling überhaupt had ondergaan. NEVER AGAIN, nam ik mij voor.

 

Coconut Charcoal is 100% natuurlijk en veilig voor het gebit.

 

Hoe werkt het?

 

Heel simpel. Pak je tandenborstel, maak hem nat onder de kraan, dip hem in de pot met houtskoolpoeder en poets er je tanden mee.

 

Het poetsen is wel even wennen omdat het natuurlijk helemaal niet schuimt. En wij hebben nu eenmaal het idee dat wanneer iets schuimt, het ook lekker schoonmaakt. Coconut Charcoal maakt je tanden echter heel goed schoon zonder te schuimen. Het smaakt niet mintachtig fris zoals een tandpasta (het smaakt eigenlijk gewoon naar niets), dus ook dat is wennen. Maar, alles went. Na een paar keer gebruik weet je niet beter.

 

Belangrijk om te vermelden is dat Charcoco de enige dubbel gefilterde coconut charcoal is met een RDA waarde (schuurwaarde) van normale tandpasta. Dit betekent dat Charcoco veilig is voor het tandglazuur, zelfs bij langdurig gebruik. Je kunt het dus gewoon elke dag gebruiken.

 

 Nadat je 2 minuten hebt gepoetst en je mond even goed met water hebt gespoeld is al het zwart verdwenen. Wat er achterblijft zijn een stel blinkende, frisse, parelwitte tanden.

 

Before & after

 Links zijn de tanden voor het poetsen en rechts de tanden na één poetsbeurt met Charcoco houtskool poeder. De foto's zijn gemaakt met dezelfde lichtinval op de zelfde plek in het huis, zodat je puur het kleurverschil van de tanden kunt bekijken.

 

Wat vinden jullie er van? Ik vind dat het verschil subtiel aanwezig is, maar zeer zeker goed waarneembaar. Rechts zijn de tanden écht witter en frisser. De gelige gloed van de linkerfoto is compleet verdwenen. En dit is dus pas na één keertje gebruik!

 

Eindoordeel

Ik kan er heel kort over zijn: dit spul WERKT. Het verwijdert op een veilige, natuurlijke en zachte manier de gelige aanslag van mijn tanden waardoor ze er weer blinkend parelwit bij staan, ideaal! Na slechts één keer poetsen zijn mijn tanden weer lekker fris en beduidend witter op een subtiele, natuurlijke manier. Om ze zo te houden kun je je tanden er elke dag mee poetsen, maar persoonlijk denk ik dat 3  keer in de week ook voldoende moet zijn om de witte kleur te behouden. Op die manier doe je ook nog eens lekker zuinig met een potje, dan kun je er een jaar (!) mee doen. George en ik delen een potje dus wij zullen 2 potjes per jaar nodig hebben.

 

De prijs van een potje lijkt in eerste instantie niet goedkoop, en zeker niet als je het vergelijkt met een tube tandpasta, maar ik denk dat je Charcoco meer moet zien als een whitening treatment. In dat geval is het vele malen goedkoper dan een bleekbehandeling bij de salon. Bleken bij de salon is voor mij sowieso geen optie (veel te pijnlijk), dus Charcoco poeder is voor mij de ideale manier om mijn tanden fris en wit te krijgen en vervolgens ook zo te houden. Naast de witmakende werking heeft houtskoolpoeder nog meer voordelen;

 

1. Het neutraliseert slechte, stinkende adem en doodt de bacteriën te doden die hier verantwoordelijk voor zijn. Op deze manier zorgt vhet oor een langdurig frisse adem.
2. Het verbetert je mondhygiëne en verlaagt PH waarde in de mond
3. Hierdoor vermindert de kans op gaatjes en tandvleesontsteking

 

Charcoco smaakt naar niets, schuimt niet en ziet er natuurlijk ERG zwart uit als je bezig bent met poetsen, maar hier wen je al snel aan. Als je toch een lekker fris smaakje in je mond wilt hebben kun je altijd nog met normale tandpasta napoetsen.

 

 

Coconut Charcoal van Charcoco kost €34,99 (30 gram) per potje, wat voldoende is voor 150 poetsbeurten. Afhankelijk van hoe vaak je het gebruikt moet het zo’n 2 – 4 maanden mee gaan. Coconut Charcoal is te bestellen via www.charcoco.nl.

 

- Bron: www.beautylab.nl

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Please reload

ZOMER MAKE-UP TRENDS TO GLAM UP JOUW LOOK, ZONDER JE WIMPERS TE VERPESTEN!

June 8, 2018

1/5
Please reload

Recente berichten
Uitgelichte berichten
Please reload

Volg ons
openingstijden

* Ik werk alleen op afspraak

     

Maandag     : Gesloten

Dinsdag       : 09:00 - 21:00

Woensdag  : 09:00 - 21:00

Donderdag : 09:00 - 21:00

Vrijdag         : 09:00 - 17:30

Zaterdag      : 09:00 - 17:30

Zondag        : Gesloten

Adres: Rietveld 9

4241 EB ArkelZuid-Holland

06-18699113

CONTACTGEGEVENS
  • Pinterest - grijze cirkel
  • Instagram - grijze cirkel
  • Facebook - grijze cirkel

This website is made by Zonna de Pijper

2017 Lashes by Zonna | KvK: 70164320 | BTW: NL233427004B01

Privacyverklaring: Wij verwerken persoonsgegevens op grond van een gerechtvaardigd belang, namelijk een commercieel belang.

© 2017 Zonna de Pijper. Alle rechten voorbehouden