IT’S A THING: Zelfbruiner gebruiken zonder de huid te verouderen

April 5, 2018

 

Je buddy in de zomer: zelfbruiner. Veel vrouwen zweren tegenwoordig bij een zonnig kleurtje van een tanningspray, -crème of -druppels. Steeds meer mensen zijn zich ervan bewust dat een zelfbruiner de voorkeur verdient boven zonnen of zonnebank. Gelukkig is het aanbod voldoende groot dat je makkelijk een variant kunt scoren die een mooie bruine teint geeft die niet te onderscheiden is van een natuurlijke tan. Toch gaan er verhalen de ronde dat door zelfbruiners de huid tijdelijk meer vrije radicalen zou aanmaken. Klopt dit?

 

 

DHA en vrije radicalen

 

Verschillende experts onderzoeken de effecten van zelfbruiner op de huid, met een focus op het bruiningsproces. De bruine kleur ontstaat namelijk door een chemische reactie van het zelfbruinende bestanddeel DHA met aminozuren in de dode huidcellen van de bovenste huidlaag, waarbij tijdelijk meer vrije radicalen vrijkomen, welke ook worden gelinkt aan huidveroudering. Maar in hoeverre heeft het dat effect ook echt?

 

Door de DHA in zelfbruiners kan de huid inderdaad een korte tijd (ca. 24 uur) meer vrije radicalen aanmaken. Ook als de zelfbruiner een UV-filter bevat. Dit effect is echter prima op te vangen door op de dag na het aanbrengen van de zelfbruiner niet teveel in de zon te gaan en een (zonne)crème of serum met antioxidanten te gebruiken. Harde bewijzen zijn er overigens niet, dus gooi niet meteen je favoriete zelfbruiner weg. Het is altijd nog een beter en veiliger alternatief voor zonnebanken of in de zon bakken!

 

Als je absolute zekerheid wilt dat je je favoriete zelfbruiner veilig toepast, blijf het product dan niet te lang achter elkaar gebruiken. Zorg voor een geleidelijke tan en geef je huid daarna een paar daagjes rust. Het bijkomende voordeel van een geleidelijke tan is dat de zonnige glow meestal een week, en soms zelfs langer houdt.

 

Graag ook zo'n zelfbruiner? Klik dan hier om naar de webshop te gaan.

 

Share on Facebook
Please reload

ZOMER MAKE-UP TRENDS TO GLAM UP JOUW LOOK, ZONDER JE WIMPERS TE VERPESTEN!

June 8, 2018

1/5
Please reload

Recente berichten
Uitgelichte berichten
Please reload

Volg ons
openingstijden

* Ik werk alleen op afspraak

     

Maandag     : Gesloten

Dinsdag       : 09:00 - 21:00

Woensdag  : 09:00 - 21:00

Donderdag : 09:00 - 21:00

Vrijdag         : 09:00 - 17:30

Zaterdag      : 09:00 - 17:30

Zondag        : Gesloten

Adres: Rietveld 9

4241 EB ArkelZuid-Holland

06-18699113

CONTACTGEGEVENS
  • Pinterest - grijze cirkel
  • Instagram - grijze cirkel
  • Facebook - grijze cirkel

This website is made by Zonna de Pijper

2017 Lashes by Zonna | KvK: 70164320 | BTW: NL233427004B01

Privacyverklaring: Wij verwerken persoonsgegevens op grond van een gerechtvaardigd belang, namelijk een commercieel belang.

© 2017 Zonna de Pijper. Alle rechten voorbehouden